avec art

Home ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμητρα Γκουντούνα
απο την Δήμητρα Γκουντούνα..
Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 10:46
γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα Απόψε δε θα κοιμηθώ… Θ΄ αφιερώσω τις ώρες που θα περνάνε σ΄ αυτούς που τόσο αγάπησα. Σ αυτούς που μου έχτισαν τον χαρακτήρα, είτε με τα γραφόμενά τους, είτε   με τις σκέψεις τους ,είτε με τη στάση ζωής που κράτησαν.
 
Σάββατο, 01 Δεκέμβριος 2018 10:21
‘’Δούλευα σ΄ ένα πρακτορείο ειδήσεων, έως ότου μας αγόρασε μια εταιρεία που  πουλούσε σαπούνι και μπουκάλια και τώρα το μόνο που μας ενδιαφέρει  είναι η διαφήμιση.’’Τούτες τις κουβέντες τις λέει η Μαίρυλ Στρύπ στον διευθυντή της όταν γυρνάει από μια συνέντευξη ενός γερουσιαστή. Η είδηση που μου έδωσε του λέει, είναι η προπαγάνδα του.  "Και εκείνος της απάντησε είσαι 57 χρονών  ποιο κανάλι θα σε πάρει, αν εγω σ΄ απολύσω;  . Την είχα δει την ταινία πριν από 11 χρόνια. ’’Λέοντες αντι αμνών’’ .Και τότε είχα κάνει την ίδια διαπίστωση: Οτι είμαστε, τι  είμαστε; ο χαρτοπόλεμος  κάποιων αόρατων δυνάμεων  που δεν θα συναντήσουμε ποτέ. Που δεν θα  μας συναντήσουν και εκείνοι ποτέ. Ποιος ο λόγος άλλωστε αφου τα καθρεφτάκια και τα μπιχλιμπίδια τους  μας τα έχουν μοιράσει δια αντιπροσώπων τους. Την είδα την ταινία συμπτωματικά   ξημέρωμα. Αυτή τη φορά δεν στάθηκα στην ‘’πώληση’’ των ειδήσεων .Εμεινα στις ατάκες του Ρόμπερτ  Ρέντφορντ (Καθηγητής ) που μου έδωσε όλο το νόημα της ταινίας  και της ζωής των περισσοτέρων μας. ‘’Τώρα που θα φύγετε από το σχολείο και ενηλικιώνεστε θα είστε μόνοι σας έως το τέλος. Δεν θα έχετε πλέον σωματοφύλακες (γονείς) και οι αποφάσεις  που θα παίρνετε θα είναι καθοριστικές για την ζωή σας…Αρκεί  η ζωή σας να μην είναι κατευθυνόμενη . Θα πατήσουν πολλοί πάνω στην δική σας  άγνοια και ,ευαισθησία .Θα σας πλησιάσουν πολλοί και σύμφωνα με το μέτρο της δική σας οξυδέρκειας και ευφάνταστης ιδεολογίας θα σας κατακτήσουν  στο δικό τους στρατόπεδο και θα σας καθοδηγήσουν στο να γίνεται μια βίδα στην καλοστημένη μηχανή τους.’’ Πόσο πίσω με πήγε αυτή η ταινία…Σε τι νεανικούς ενθουσιασμούς…Σε ποια συμπεράσματα είχα βαδίσει… Σε πόσες  αποφάσεις  …Τυχερή όμως γιατί  συνάντησα  Καθηγητές (τους δικούς μου Ρέντφορντ)  που μου έδειχναν τα αποτυπώματα που άφησε ο Παπαδιαμάντης ως δημοσιογράφος, που μοίραζε και το ξεροκόμματο που εισέπραττε … μου έδειχναν τα ψίχουλα που άφηνε στο δρόμο του ο Βάρναλης για να βρούμε τον δρόμο και να τον συναντήσουμε  εκεί   που ‘’παραθέριζε’’ και έστελνε τα ‘’ρεπορτάζ ‘’ του από  τα ξερονήσια…Μου είχαν εξηγήσει πως μοιράσθηκε η Γη και στον Α΄Π. Πόλεμο και στον Β΄ Παγκόσμιο αφήνοντας πίσω τους μισές οικογένειες από την μια πλευρά και μισές από την άλλη. Η  ανθρώπινη ιστορία έχει ποτάμια αίμα  να μας δείξει. Χωρίς όμως να μας εξηγεί στα μαθητικά θρανία πως δημιουργήθηκαν… Αντίθετα μας έδωσαν τροφή μίσους για ανθρώπους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ κι έχουν αλλοίμονο τις ίδιες ανάγκες μ΄ εμάς τις ίδιες ελπίδες και παιδιά που έχασαν στους πολέμους… Μια ματιά σε ντοκιμαντέρ αλλοτινών χρόνων θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν   οι νέοι μας. Οι πληροφορίες  του παρελθόντος άς είναι οδηγός για το μέλλον. Και όταν  δουν σ΄ εικόνες την επανάληψη των γεγονότων ως να είναι σημερινές πιστεύω ότι θα καταλάβουν τις ξόβεργες που τους στήνουν …
 
Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 08:23
της Δήμητρας Γκουντούνα Παρακολουθώντας τις αναρτήσεις πολλών ''φίλων'' μ΄αυτη την καθοδηγούμενη οργή, θα σταθώ στη δημοσίευση μιας ''Κυρίας''  που κραυγάζει: " παλιοκουμμουνιστές σας βγάζουμε εναν εναν απο την τρύπα σας.''
 
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 16:13
Επιτέλους η Ενωση Συντακτών δείχνει και το ανθρώπινο πρόσωπο της. Της Δήμητρας Γκουντούνα.
 
Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 09:03
Ως παλιά ‘’καραβάνα’’ στο δημοσιογραφικό επάγγελμα και μια ζωή επιφυλακτική σε κάθε εξουσία όταν ξέσπασε πριν από 1 χρόνο το σκάνδαλο της Novartis είπα μέσα μου:  ΛΕΣ;
 
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 11:23
της Δήμητρας Γκουντούνα Είμαι εξοργισμένη. Οι αποκαλύψεις για την Novartis πέφτουν βροχή. Δεν σταματώ όμως στα πολιτικά πρόσωπα που ενέχονται. Στέκομαι στους 4.000 γιατρούς που έδιναν αβέρτα φάρμακα αυτής της εταιρείας, σ΄ ασθενείς, που καμιά σχέση δεν είχε η ασθένεια με το φάρμακο.
 
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 10:04
Της Δήμητρας Γκουντούνα Το μόνο που μου θυμίζετε  είναι εκείνους τους νέους που γύρω από το Μπακούνιν του ζητούσαν πειθαρχία για να επιβάλλουν την αναρχία…
 
Κυριακή, 22 Οκτώβριος 2017 07:27
Λοιπόν για να μην μπερδευόμαστε ,για να μην μας βγάζουν  στη σέντρα τα καλόπαιδα ‘’οι συνάδελφοι’’ που και τώρα ακόμη παίρνουν το μήνα μισθούς όσο εμείς  παίρνουμε αποζημίωση το χρόνο.
 
Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 11:56
Της Δήμητρας Γκουντούνα Πως βγάλαμε τους Ελληνες από την Κωνσταντινούπολη και πως μπάσαμε τους Τούρκους στην Κύπρο όσο και να διαβάζω συγχωρήστε με - δεν μπορώ να κατανοήσω τίποτα. Ιστορική συγκυρία; ξεπούλημα από συμμάχους; ανικανότητα πολιτική; διπλωματική αγυρτεία; Ο κάθε ιστορικός δίνει τη δική του πολιτική άποψη.
 
Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 07:29
Πόση αντοχή, μπορεί να έχει ένας απλός άνθρωπος, όταν του έχουν υφαρπάξει τις οικονομίες του από το Ταμείο που πλήρωνε χρόνια για να έχει μια αξιοπρεπή πορεία ως συνταξιούχος; Στην προκειμένη περίπτωση μιλάω για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο παραλογισμός δεν είναι μόνο στην αρπαγή της περιουσίας του Ταμείου των δημοσιογράφων από τους Πειρατές-Πολιτικούς ,τα περασμένα χρόνια ,που η Ελλάδα αγκομαχούσε ως πειραματόζωο της Ευρώπης για να επιβιώσει. Ο παραλογισμός είναι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται τώρα για να σωθεί… Προσέξτε η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των εργοδοτών, (Καναλάρχες , Εκδότες διαφημιστές) και την Κυβέρνηση…Mε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση να σφυρίζει αδιάφορα, γιατί τις συνέπειες των δικών της αποφάσεων πληρώνουμε, αφού το 2012 ψήφισε την κατάργηση του Αγγελιόσημού. Λοιπόν, οι εργοδότες συνηθισμένοι να μην πληρώνουν τίποτα για τριάντα ολόκληρα χρόνια, απαιτούν τώρα να δίνουν ‘’κρατήσεις’’ έως 4ο/ο άντε και 5ο/ο ,ενώ οι εργαζόμενοι έχουν κρατήσεις 8 με 10 τοις εκατό ,αλλά ζητουν επίσης ως αντάλλαγμα να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Ταμείο μας, ώστε να μην πληρώνουν αυτοί και στ΄ άλλα ταμεία. Τι άλλο απαιτούν; Να μπουν στην διοίκηση του Ταμείου μας, ώστε να ελέγχουν αναλογιστικές μελέτες και να έχουν έκπτωση φόρου. Ναι καλά διαβάζεται να έχουν έκπτωση φόρου. Στις διαπραγματεύσεις, πολλές οι προτάσεις μεταξύ των οποίων: Μέρος του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττει η ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ ,να περάσει στον ΕΔΟΕΑΠ. Μιλάμε για την αντικατάσταση του Πόρου, ώστε να επιβιώσει το Ταμείο μας. Κερδισμένοι και εδώ οι εργοδότες… Και μεγαλύτερες κρατήσεις, σ΄ εργαζόμενους και συνταξιούχους. Άρα αποδοχές και συντάξεις θα βρεθούν …σε πτώση. Από την άλλη ,η Κυβέρνηση που παρακολουθεί-συμμετέχει;;- στις διαπραγματεύσεις  και περιμένει να τα βρουν εργοδότες και εργαζόμενοι για να νομοθετήσει. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι για να μην κλείσει ο ΕΟΔΕΑΠ δανείστηκε με την ψυχή στο στόμα και με πολλά πολιτικά παιχνίδια, δάνειο, από τον ΕΦΚΑ, από τα χρήματα που ουσιαστικά είναι δικά μας…Ας είναι. Το νέο ραντεβού με την τριμερή έχει προγραμματισθεί για τις 10 Αυγούστου. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια ουσιαστική λύση, που δεν θα βάζει τον ΕΔΟΕΑΠ στις συμπληγάδες των συμφερόντων .Ένα Ταμείο που ήταν αυτόνομο, χωρίς δανεισμούς και δάνεια από το Κράτος. Θα μου πείτε έχουν αλλάξει οι Καιροί δεν έχουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε πια εκδότες με δημοσιογραφική συνείδηση. Αλλά εκπροσώπους τους χωρίς συνείδηση .Σκέτες αριθμομηχανές. Και αν αντιστέκεσαι ;Υπάρχουν και οι απολύσεις. Το είδαμε στο STAR.
 
Κυριακή, 23 Ιούλιος 2017 08:55
Της Δήμητρας Γκουντούνα Τελικά είναι στο DNA μας οι συγκρούσεις μεταξύ μας. Από τον πρώτο εμφύλιο {Πελοποννησιακός Πόλεμος} ως τις ημέρες μας . Μπορει να μην κοκκινίζει ο τόπος και εύχομαι ποτε να μην κοκκινήσει, αλλά παρατηρώ πια την μη ελεγχόμενη οργή, η οποια περιφέρεται απο τα μέσα  μας εως τον μπουρλοτιέρη των Εξαρχείων,που καιει το αυτοκίνητο ενος τυχαίου ,που τον συναντάς λίγο αργότερα να κλαίει πάνω απο τα αποκαϊδια  της ''περιουσίας'' του γιατί ακόμη δεν ειχε ξεπληρώσει τις δόσεις .
 
Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 07:13
Αλέξη δειξε μου τον δρόμο της Αριστεράς γιατι εγώ τον έχω χάσει... Αλέξη καταδικάζεις 18,500 χιλιάδες ανέργους,ασθενείς και συνταξιούχους δημοσιογράφους στον θάνατο και τον εξευτελισμό.
 
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 08:08
της Δήμητρας Γκουντούνα Τελικά το να εργάζεσαι σε δημοσιογραφικό ''κατάστημα'' σήμερα, επενεργεί  ως ναρκωτικό... παραλύουν ή υπνωτίζουν τους συναδέλφους και μπροστά στο συμφέρον του ''Καταστηματάρχη'' δεν υπερασπίζονται ουτε το ταμείο τους που καταρρέει...
 
Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 08:42
γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα Στο κενό της ανυπαρξίας οι πράξεις της βίας, αφού κανένας δεν κερδίζει απ΄ αυτές. φαντάζομαι και  η δική σας ικανοποίηση θα ήταν στιγμιαία  που ‘’βαβουριάσατε’’ το σύστημα για καμιά εβδομάδα, με τις μπόμπες.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>