Νεκρός σε ηλικία 36 ετών ο οσκαρικός σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νεκρός, σε ηλικία μόλις 36 ετών, βρέθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σουηδός σκηνοθέτης Μαλίκ Μπεντζελλούλ, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

 

Οι συνθήκες του θανάτου του σκηνοθέτη δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να για εγκληματική πράξη.

Ο Μαλίκ Μπεντζελλούλ είχε βραβευτεί το 2013 με το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man», που αφορούσε την ασυνήθιστη καριέρα ενός σχεδόν άσημου ροκ καλλιτέχνη από την Αμερική, του μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ.

Μέρος της ταινίας κινηματογραφήθηκε με εφαρμογή (app) του iPhone, αφότου τελείωσαν τα χρήματα που διέθετε ο σκηνοθέτης.

Ο Μπεντζελλούλ γεννήθηκε το 1977 από αλγερινό πατέρα και σουηδέζα μητέρα. Ήταν το πρώτο Όσκαρ για τον σουηδικό κινηματογράφο από το 1984.

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ την Ακαδημία, και έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, τον Ροντρίγκεζ», είχε πει ο σκηνοθέτης κατά την ομιλία του στην απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Ο Ροντρίγκεζ, ο ήρωας του ντοκιμαντέρ, στα νιάτα του είχε ηχογραφήσει μόλις δυο δίσκους, αλλά δεν γνώρισαν καμιά επιτυχία.

Μια πειρατική ηχογράφηση του δίσκου του με τίτλο «Cold facts» ακούστηκε στη Νότια Αφρική.

Οι στίχοι και η μουσική του συνδέθηκαν κατά ένα περίεργο τρόπο με τον αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ. Η μουσική του ενέπνευσε ντόπιους καλλιτέχνες να πάρουν θέση στα πολιτικά γεγονότα της Ν. Αφρικής. Εκεί όλοι τον θεωρούσαν έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.